Oliebollen met karamel-zeezout en chocolade
250 oliebollen
Altijd een feestje!Ingrediënten / Benodigdheden
Beslag
- 5 kg Koopmans Professioneel mix voor oliebollen
- 5 l lauw water (max. 40ºC)
- Frituurolie
Vulling
- 2 kg karamel zeezout chocolade
Tip!
Oliebollenbeslag over? Je kunt er lekkere wafels van maken!Bereidingswijze
- Hak de chocolade in stukjes
- Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
- Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan
- Voeg daarna al roerende de chocoladestukjes toe en meng nog ca. 3 min.
- Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot)
- Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen
- Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door
- Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is ongeveer na 40-70 min.
- Bak de oliebollen op 180-190ºC. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben
- Bak de oliebollen nog ca. 2 min. tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen