Brusselse of Luikse wafels?
Professioneel Belgische wafels bakken
Allebei onweerstaanbaar lekker en van Belgische afkomst, maar wat zijn nu de verschillen tussen de Brusselse wafel en de Luikse wafel?
De Brusselse lekkernij
Een herkenningspunt van de Brusselse wafel is zijn traditioneel rechthoekige vorm. Daarnaast serveer je Brusselse wafels vaak met een laagje poedersuiker en met een lekkere topping, zoals kersen of aardbeien en slagroom of met chocoladesaus. Deze Brusselse wafel wordt vaak gegeten bij de koffie of thee in een brasserie, tearoom of in pannenkoekenhuizen. De Brusselse wafel is wat lichter, waardoor het naast een rol bij de koffie of thee ook graag een rol bij het dessert speelt.
De luchtige Brusselse wafel wordt gemaakt van (giet)beslag dat rijst in het wafelijzer. Eens proberen? Professionele wafels zijn te maken met Koopmans Wafelmix Compleet.
De Luikse lekkernij
De Luikse wafel is te herkennen aan de ruitvorm of ovale vorm. Deze wafel is zoeter dan de Brusselse wafel door de suikerkristallen die in het wafelbeslag verwerkt zijn. Professionele Luikse wafels worden gemaakt van deegbollen die vooraf gemaakt kunnen worden en ook na bewaren in de vriezer of koeling snel klaar zijn voor gebruik. Ideaal!
Door zijn stevigheid is de Luikse wafel ideaal voor on the go! Lekker naturel of met een heerlijke chocoladeglazuur. Professioneel wafeldeeg voor Luikse suikerwafels maak je van Koopmans Professioneel Wafelmix Compleet óf van Koopmans Professioneel Oliebollenmix compleet!