Sandwich met mousseline van knolselderij en truffel
20 amuses
Sandwich met mousseline van knolselderij en truffelIngrediënten / Benodigdheden
Poffertjes:
- 40 poffertjes van Koopmans Professioneel
Mousseline:
- 450 g knolselderij
- 300 g slagroom
- 75 g truffel tapenade/pasta zonder olie
Kijk ook eens naar de sandwich poffertjes met crème van Old Amsterdam!
Tip!
Tip 1: Vul de holtes van de poffertjesplaat of –pan tot net onder de rand om overstromen te voorkomen, er zit namelijk rijsmiddel in het beslag.
Tip 2: Draai de poffertjes om voor ze gestold zijn, zo valt het beslag weer onderin het kuiltje en rijst het naar elkaar toe! Zo krijg je een mooi bol poffertje!
Tip 3: Zorg voor een schone, beslagvrije vork, dit is makkelijker bij het omdraaien van jouw poffertjes.
Bereidingswijze
Kostprijs: € 0,58 per stuk*
Werkwijze mousseline:
- Maak de knolselderij schoon en was hem. Snij de knolselderij in stukken van 2 cm
- Zet de room met de knolselderij op het vuur met deksel op de pan. Zet het vuur zacht en laat het zachtjes koken
- Roer af en toe in de massa en let op dat het niet aanbrandt
- Als de knolselderij gaar is doe deze in de keukenmachine
- Voeg truffel en zout naar smaak toe en draai de massa glad
Afwerking:
- Warm de poffertjes op
- Breng de mousseline van knolselderij over in een spuitzak en spuit een toef tussen twee poffertjes
- Garneer af en serveer warm
* De kostprijs is indicatief en loopt uiteen bij de grossiers.