Poffertje zalm sashimi met soja pastille
20 amuses
Poffertje zalm sashimi met soja pastilleIngrediënten / Benodigdheden
Poffertjes:
- 20 poffertjes van Koopmans Professioneel Poffertjesmix Compleet
Sashimi met soja pastille:
- 300 g zalmfilet schoon
- 250 g Kikkoman sojasaus
- 250 g water
- 150 g kristalsuiker
- 10 g Dr. Oetker bladgelatine
Kijk ook eens naar poffertje met spinazie en ricotta!
Tip!
Tip 1: Vul de holtes van de poffertjesplaat of –pan tot net onder de rand om overstromen te voorkomen, er zit namelijk rijsmiddel in het beslag.
Tip 2: Draai de poffertjes om voordat ze gestold zijn, zo valt het beslag weer onderin het kuiltje en rijst het naar elkaar toe! Zo krijg je een mooi bol poffertje!
Tip 3: Zorg voor een schone, beslagvrije vork, dit is makkelijker bij het omdraaien van jouw poffertjes.
Bereidingswijze
Kostprijs: € 0,48 per stuk*
Werkwijze sashimi met soja pastille:
- Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
- Breng 250 gram water, 150 gram suiker en 250 gram sojasaus aan de kook Haal van het vuur af en voeg gelatine toe
- Als de gelatine is opgelost giet dan het mengsel op kleine bordjes en zet in de koelkast
- Snij van de zalmfilet mooie plakken en steek rondjes uit met een steker
- Breng op smaak met zout en peper
Afwerking:
- Steek met een steker mooie pastilles uit de soja gelei
- Plaats een pastille en de zalm op een poffertje (koud)
- Garneer af
* De kostprijs is indicatief en loopt uiteen bij de grossiers.