Poffertje met spinazie ricotta
20 amuses
Poffertje met spinazie ricottaIngrediënten / Benodigdheden
Poffertjes:
- 20 biologische poffertjes van Koopmans Professioneel
Topping van spinazie en ricotta:
- 250 g babyspinazie
- 500 g ricotta
- 1 teen knoflook
Kijk ook eens naar de Rolletjes van Parmaham, zwarte olijven en roquette sla.
Tip!
Tip 1: Vul de holtes van de poffertjesplaat of –pan tot net onder de rand om overstromen te voorkomen, er zit namelijk rijsmiddel in het beslag.
Tip 2: Draai de poffertjes om voor ze gestold zijn, zo valt het beslag weer onderin het kuiltje en rijst het naar elkaar toe! Zo krijg je een mooi bol poffertje!
Tip 3: Zorg voor een schone, beslagvrije vork, dit is makkelijker bij het omdraaien van jouw poffertjes.
Bereidingswijze
Kostprijs: € 0,29 per stuk*
Werkwijze topping van spinazie en ricotta:
- Was de spinazie en maak hem droog in slacentrifuge
- Doe een scheutje olie in een pan en bak de spinazie met een knoflookteen gaar
- Doe de spinazie na het bakken in een vergiet en laat uitlekken
- Breng de ricotta op smaak met zout en peper en vorm of steek rondjes van de ricotta
- Warm de poffertjes op en beleg deze met de warme spinazie en de ricotta
- Garneer af
De kostprijs is indicatief en loopt uiteen bij de grossiers.