Poffertje panna cotta
20 amuses
Poffertje panna cottaIngrediënten / Benodigdheden
Poffertjes:
Panna cotta:
- 0,5 l slagroom
- 50 g kristalsuiker
- 15 g Dr. Oetker Professioneel Bladgelatine
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
Kijk ook eens naar poffertje met spinazie en ricotta!
Tip!
Tip 1: Vul de holtes van de poffertjesplaat of –pan tot net onder de rand om overstromen te voorkomen, er zit namelijk rijsmiddel in het beslag.
Tip 2: Draai de poffertjes om voor ze gestold zijn, zo valt het beslag weer onderin het kuiltje en rijst het naar elkaar toe! Zo krijg je een mooi bol poffertje!
Tip 3: Zorg voor een schone, beslagvrije vork, dit is makkelijker bij het omdraaien van jouw poffertjes.
Bereidingswijze
Werkwijze panna cotta:
- Zet de slagroom met suiker, citroen en wat sinaasappel zest op het vuur en breng langzaam aan de kook
- Laat de gelatine in koud water weken
- Als de slagroom heeft gekookt haal deze dan van het vuur en voeg de gelatine toe
- Giet in een bak en laat dit 1 nacht in de koelkast opstijven
Afwerking:
- Snij vierkante blokjes van de panna cotta en plaats deze op een poffertje
- Garneer af
Kostprijs € 0,23 per stuk*
*Kostprijs is indicatief en loopt uiteen bij de grossiers.