Brusselse wafels
Voor 16-17 wafels
Brusselse wafelsIngrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 1 kg Koopmans Professioneel Wafelmix Compleet
- 1 l water
Aanbevolen wafelijzer:
- Wafelijzer Neumärker Brussels Swing Waffle Maker (12 40421DT)
Materiaal:
- Menger met vlinder (Hobart) of keukenmachine
- Bakspray (Dr. Oetker Professional)
Tip!
Wafelfriet:
Bak de wafelfriet 3 minuten op 200 graden.
Bubble Waffle:
Bak de Bubble Waffle 3,5 minuut op 180 graden.
Bereidingswijze
- Verwarm het wafelijzer voor. Het ijzer is op temperatuur wanneer het (langwerpige) lampje niet meer brand
- Giet het water in de kom en voeg de mix toe. Voeg naar smaak poedersuiker toe voor een zoetere wafel
- Meng het ca 1 minuut op de laagste stand totdat er geen mix meer zichtbaar is
- Klop het beslag 2 minuten op middelmatige stand (stand 2 Hobart) tot een glad beslag
- Giet het beslag in een litermaat
- Vet het wafelijzer in met bakspray. Let op: niet met olie of vet.*
- Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer. Let op: gebruik niet meer beslag dan in 1 kant van het ijzer past. Het beslag gaat nog rijzen
- Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om
- Bak de wafels in ca 3½ tot 4 minuten goud bruin bij een temperatuur van 200ºC
- Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork
- Herhaal stap 6 t/m 10 tot dat het beslag op is. Let op dat het ijzer tussen door op temperatuur komt
*) Gebruik van olie of vet (boter – margarine e.d.) kan de antiaanbaklaag van het wafelijzer beschadigen, waardoor de wafels moeilijker uit het ijzer komen.