Recepten / Bakmixen / Brusselse wafels

Brusselse wafels

Voor 16-17 wafels

Brusselse wafels

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

Aanbevolen wafelijzer:

  • Wafelijzer Neumärker Brussels Swing Waffle Maker (12 40421DT)

Materiaal:

  • Menger met vlinder (Hobart) of keukenmachine
  • Bakspray (Dr. Oetker Professional)

Tip!

Wafelfriet:
Bak de wafelfriet 3 minuten op 200 graden.

Bubble Waffle:
Bak de Bubble Waffle 3,5 minuut op 180 graden.

Bereidingswijze

  • Verwarm het wafelijzer voor. Het ijzer is op temperatuur wanneer het (langwerpige) lampje niet meer brand
  • Giet het water in de kom en voeg de mix toe. Voeg naar smaak poedersuiker toe voor een zoetere wafel
  • Meng het ca 1 minuut op de laagste stand totdat er geen mix meer zichtbaar is
  • Klop het beslag 2 minuten op middelmatige stand (stand 2 Hobart) tot een glad beslag
  • Giet het beslag in een litermaat
  • Vet het wafelijzer in met bakspray. Let op: niet met olie of vet.*
  • Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer. Let op: gebruik niet meer beslag dan in 1 kant van het ijzer past. Het beslag gaat nog rijzen
  • Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om
  • Bak de wafels in ca 3½ tot 4 minuten goud bruin bij een temperatuur van 200ºC
  • Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork
  • Herhaal stap 6 t/m 10 tot dat het beslag op is. Let op dat het ijzer tussen door op temperatuur komt

*) Gebruik van olie of vet (boter – margarine e.d.) kan de antiaanbaklaag van het wafelijzer beschadigen, waardoor de wafels moeilijker uit het ijzer komen.

Interessante producten

Wafelmix Compleet 1 kg

Product bekijken
Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je als horecaprofessional in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional. Blijf op de hoogte van onze merken, de nieuwste producten en laat je inspireren door verschillende recepten.

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.