Speculaas wafel
4 wafels
Met speculaaskruiden, pecannoten en blauwe bes.Ingrediënten / Benodigdheden
Wafel
- Professioneel wafelijzer voor Brusselse of Amerikaanse wafels
- Bakspray (Dr. Oetker Professional)
- 250 g Koopmans Professioneel wafelmix compleet
- 5 g speculaaskruiden
- 2,5 g kaneel
Garnering
- 75 g blauwe bessen
- 25 g pecannoten
- 20 g slagroom
- 2,5 g kaneel
Tip!
Kijk ook eens naar de kruidnoten pannenkoek!Bereidingswijze
Voorbereiding
- Bereid het wafelbeslag volgens instructie op de verpakking
- Doe de speculaaskruiden en kaneel door het beslag
Bakken
- Verwarm het wafelijzer voor
- Vet het wafelijzer in met bakspray
- Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer.
- Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om
- Bak de wafels in ca 3½ tot 4 minuten goud bruin
- Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork
Garnering
- Plaats 2 wafels op een bord
- Leg op beide delen wat blauwe bessen en pecannoten
- Spuit een toefje slagroom op de wafel en bestrooi dit met kaneel