Oliebollen tompouce
250 oliebollen
De perfecte combinatie van oliebol en tompouce!Ingrediënten / Benodigdheden
Oliebollen
- 5 kg Koopmans Professioneel Oliebollenmix Compleet
- 5 liter lauw water
- Snufje zout
- Olie om te frituren
Vulling
- Banketbakkersroom
- Roze Glazuur
Tip!
Maak eenvoudig banketbakkersroom met behulp van Koopmans Professioneel Custard.Bereidingswijze
- Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen in het bekken van jouw mengmachine
- Voeg al roerende het water en het zout toe aan de oliebollenmix en meng tot een glad beslag
- Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot)
- Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen
- Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door
- Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is na circa 30-60 minuten
- Bak de oliebollen in de frituur op 180-190°C, circa 5 minuten totdat ze gaar en goudbruin zijn. Keer ze ongeveer halverwege een keer om.
- Laat de oliebollen goed uitlekken en goed uitdampen tijdens het afkoelen
- Dip de oliebollen in roze glazuur of breng de roze glazuur met een lepel aan over de afgekoelde oliebollen. Strijk zo nodig uit met een vlak mes.
- Laat de glazuur afkoelen en snijd daarna de oliebollen open
- Klop de banketbakkersroom los, doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de banketbakkersroom in de oliebollen