Oliebollen gevuld met pure chocolade
250 oliebollen
Oliebollen met een verrassende vulling.Ingrediënten / Benodigdheden
Beslag
- 5 kg Koopmans Professioneel mix voor oliebollen
- 5 l lauw water (max. 40°C)
- Frituurolie
Vulling
- 2 kg pure chocolade
Bereidingswijze
- Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
- Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan
- Meng het beslag nog circa 2 minuten
- Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot)
- Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen
- Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door
- Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is ongeveer na: 30-60 min.
- Druk, nadat je een bol voor de oliebol gevormd hebt, een stukje chocolade in het deeg en zorg ervoor dat het oliebollenbeslag er goed omheen zit
- Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben
- Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen