Krentenbrood van oliebollenmix
10 broden
Op basis van koopmans oliebollenmix.Ingrediënten / Benodigdheden
Deeg
- 5 kg Koopmans Professioneel mix voor oliebollen
- 3 liter handwarm water
Vulling
- 3,5 kg krenten en/of rozijnen
Bereidingswijze
- Was de krenten en/of rozijnen
- Wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water
- Laat ze goed uitlekken en dep ze droog
- Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw keukenmachine
- Voeg al roerende het water toe en kneed tot er een soepel deeg is ontstaan
- Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 1 uur rijzen bij kamertemperatuur
- Kneed de krenten en/of rozijnen door het deeg
- Vet de bakvorm in
- Vorm het deeg tot een rol en laat het in de bakvorm, afgedekt met plastic, nog 30 minuten narijzen
- Bak het krentenbrood gedurende 45 minuten in de oven gaar en bruin (Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C, Gasoven: stand 4-5)
- Bestrijk het krentenbrood na het bakken met water