Carrot cake wafel
1 portie
Met wortel en rozijnen.Ingrediënten / Benodigdheden
Wafel
- Professioneel wafelijzer
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- 100 g Koopmans Professioneel wafelmix compleet
- 60 g water
- 50 g wortel, geraspt
- 20 g blanke rozijnen
- 1 tl koekkruiden poeder
Garnering
- 15 g pecannoten
- 15 g blanke rozijnen
- 10 g wortel, geraspt
- 1 el gembersiroop
- 1 el kokosyoghurt
- Een halve tl kaneelpoeder
- Een kwart rode appel, bijvoorbeeld pink lady
Tip!
Voor een vollere en zoetere smaak kun je 3 tl suiker en 1 mespunt zout toevoegen aan het beslag!Bereidingswijze
Voorbereiding
- Bereid het wafelbeslag volgens instructie op de verpakking
- Meng het water, de geraspte wortel, de rozijnen en koekkruiden door het beslag
Bakken
- Verwarm het wafelijzer tot 220ºC
- Vet het wafelijzer in met bakspray
- Giet in één vloeiende beweging beslag op 1 kant van het wafelijzer
- Sluit het ijzer en draai het ijzer direct om
- Bak de wafels in ca 2,5 minuut tot dat de wafel aan de buitenkant mooi is en gaar aan de binnenkant
- Open het wafelijzer en neem de wafels uit het ijzer met de daarvoor bestemde vork
Garnering
- Snijd de appel brunoise.
- Halveer de wafel en garneer met kokosyoghurt, appel, geraspte wortel en rozijnen.
- Strooi de kaneelpoeder over de wafel en besprenkel met wat gembersiroop.
- Serveer eventueel met wat extra gembersiroop los in een bakje.