Crêpes en trends

Crêpes en trends

De crêpe is van Franse origine, een regionale specialiteit uit Bretagne en wordt vaak gegeten 'au sucre' of met Nutella. De crêpe is een flinterdunne variant van de Hollandse pannenkoek en wordt gebakken op een platte (elektrische) bakplaat. Er bestaan ook pannen voor het maken van crêpes, maar dan is het moeilijker om de crêpe zo mooi dun te krijgen. Het beslag wordt op de plaat verdeeld met een rateau, ofwel beslagverdeler / beslagspreider. Met een rateau van kunststof werk je makkelijker en vooral ook hygiënischer dan met een houten rateau.

Veel variatie is mogelijk met crêpes, van zoete tot hartige vullingen. De meest trendy crêpes komen juist uit het Oosten. In Japan pakken ze het creatief aan en worden crêpes gevuld met kleurrijke en verse producten, gepresenteerd als een soort ijshoorntje. Naast zoete crêpes zijn hartige varianten in opkomst als aantrekkelijk alternatief voor het broodje bij de lunch.

Tegenwoordig zijn crêpes een wereldwijd fenomeen, Frankrijk heeft zelfs een dag van de crêpe op 2 februari!

Wil je starten met crêpes op jouw menukaart? Of wil je starten met een foodtruck of mobiel verkooppunt? Met de Crepemix compleet van Koopmans Professioneel kan iedereen eenvoudig crêpes bakken! Koopmans Professioneel is het startpunt voor jouw crêpes verkoop! Alle kennis en materialen die nodig zijn om te starten hebben wij voor je verzameld in een startpakket welke je kunt bestellen op onze webshop. Natuurlijk zijn de materialen ook apart verkrijgbaar, jij kiest wat je nodig hebt. 

Ja ik wil starten met crêpes

Vul hieronder het contactformulier in en laat ons weten hoe we jou kunnen helpen met het starten met crêpes! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Om spam te bestrijden, selecteer hieronder de afbeelding van de Pannenkoeken

Door op versturen te klikken, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je als horecaprofessional in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional. Blijf op de hoogte van onze merken, de nieuwste producten en laat je inspireren door verschillende recepten.

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.