Pannenkoek pittige kip
10-12 pannenkoeken
Met kip, groentes en kruiden.Ingrediënten / Benodigdheden
Beslag
- 1 kg eierpannenkoekmix Compleet
- 1750 g water
Pittige kip
- 800 g kipfiletreepjes
- 60 g cajunkruiden (Verstegen)
- 50 g olijfolie
- 40 g citroensap
- 10 g rode peper
- 6 g knoflook
- 1 citroenschil
Groenten
- 400 g rode paprika schoon
- 400 g groene paprika schoon
- 400 g crispy mais uit blik
- 300 g ananas rijp schoon
- 300 g mango rijp schoon
Garnering
- Geraspte kokos
- Basilicum Cress
- Jalapenos pepertje
Bereidingswijze
Mise en place kip en groente
- Meng cajunkruiden en olijfolie in een kom en voeg ragfijn gesneden knoflook en rode peper toe.
- Voeg citroensap en citroenrasp toe en de fijn gesneden kipreepjes.
- Laat dit 24 uur marineren.
- Snijd de rode en groene paprika in vierkante stukken van 1 cm.
- Snijd de ananas brunoise.
- Snijd de mango in blokjes.
Mise en place pannenkoekmix
- Roer de pannenkoekmix met het water tot een glad beslag en laat minimaal een half uur rusten.
Bereidingswijze pannenkoek
- Bak de kip aan op matig vuur en voeg de groenten toe.
- Bak tot de juiste gaarheid is bereikt. Voeg op het laatst nog de ananas en mangostukjes toe. Bak de pannenkoek op matig vuur gaar en bruin.
- Serveer de pannenkoek met de warme kip. Bestrooi de rand met kokosrasp.
- Garneer met Basilicum cress en met een jalapenos pepertje.