Gevulde speculaas
30 porties
Met amandelspijs.Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden
- Bakvorm 35,5cm x 28,5 cm (of 1/2 GN)
- Dr. Oetker Professional bakspray
Gevulde speculaas
- 500 g Koopmans Professioneel patentbloem
- 32 g Dr. Oetker Professional bakpoeder
- 4 el speculaaskruiden
- 300 g basterdsuiker
- 300 g boter
- 6 ml melk
- 500 g amandelspijs
- 90 g garneeramandelen
- 2 eiwitten
- 2 eidooiers
Tip!
De gevulde speculaas is niet in te vriezen, maar wel voor 2 dagen te bewaren in de koeling. Wil je een extra 'bite' geven aan het gevulde stukje speculaas als deze uit de koeling komt? Zorg er dan voor dat je de gevulde speculaas 6 minuten op 160˚C in de oven doet voordat je hem serveert.Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C
- Meng de bakpoeder en bloem en voeg de boter toe in kleine blokjes
- Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel tot een soepel speculaasdeeg
- Meng het amandelspijs met de eiwitten
- Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat
- Strijk hier het amandelspijs over uit, tot één centimeter van de rand
- Leg hierover de tweede deeghelft en druk deze goed aan tot aan de rand
- Versier de plaat met amandelen en bestrijk de bovenkant met eidooier
- Plaats de plaat iets onder het midden van de oven en bak hem in 30 tot 45 minuten gaar en goudbruin.