Appeltaart van zelfrijzend bakmeel
1 appeltaart
Met appels en rozijnen.Ingrediënten / Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 kg zachtzure appels
- 300 g Koopmans Professioneel Zelfrijzend Bakmeel
- 200 g roomboter of margerine (kamertemperatuur)
- 160 g witte basterdsuiker
- 75 g rozijnen
- 50 g suiker
- 1 ei
- 2 eetlepels custard of paneermeel
- 2 of 3 theelepels kaneel
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 min.) en dep ze droog
- Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
- Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker)
- Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de basterdsuiker toe
- Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte ei toe
- Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng vervolgens de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen
- Bekleed met ¾ van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
- Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem
- Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
- Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes
- Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel
- Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei
- Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin
- Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert