Pancakes met rosbief, kappertjes en tomaat
1 persoon
American pancakes met een hartige twist.Ingrediënten / Benodigdheden
- 3 American pancakes, Koopmans professioneel
- 1 klein takje kerstomaten (1 takje = 50 gr)
- 1 el olijfolie + extra voor garneren
- 2 el crème fraîche (1 el = 17 gr)
- 1,5 tl kappertjes (1tl = 7 gr)
- 1 ei
- 50 gram rosbief, in dunne plakjes
- 10 gr water- of landkers
- 10 gr mesclun sla
- 0,5 takje platte peterselie, grof gehakt
- 1 el olijfolie + extra voor garneren
- Zout en peper
Benodigdheden
- 2 bakplaten
- Eventueel een prikker
Bereidingswijze
Werkwijze en bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Leg het takje tomaten op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Plaats deze 7 minuten in de voorverwarmde oven
- Leg de pancakes op een andere bakplaat en verwarm deze in 7 minuten
- Klop ondertussen de crème fraîche los en breng op smaak met zout en peper. Roer de kappertjes erdoor
- Kook het ei halfzacht in 6 minuten. Pel het ei
Afwerking
- Leg de pancakes op een werkblad. Bestrijk elke pancake met crème fraîche, leg er een plakje rosbief op en verdeel er wat waterkers en mesclun sla over
- Maak op een mooi bordje een stapeltje van de pancakes, zet de pancakes eventueel vast met een prikker
- Leg de tomaatjes naast de pancake stack. Halveer het ei en leg boven op de pancakes.
- Bedruppel met wat extra olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi met de grof gehakte peterselie