Schotsen van harde wener
20 porties
Met kokos en passievrucht.Ingrediënten / Benodigdheden
Schotsen van harde wener
- 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wener deeg
- Poedersuiker
Gel van passievrucht
- 500 g passievruchten coulis (bijv. boiron)
- 6 g Agar
- 125 g suiker
Mousse
- 2 dl. coconut cream (kokosroom)
- 5 blaadjes gelatine Dr. Oetker (geweld)
- 200 g crème fraîche
- 100 g eiwit
- 100 g suiker
- 0,5 cl. malibu
Tip!
Kijk ook eens naar de cheesecake van witte chocolade en citrus!Bereidingswijze
Werkwijze schotsen van harde wener
- Bestuif de werkbank met poedersuiker en rol het deeg uit tot 1 mm dikte.
- Bestrooi met poedersuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is.
Werkwijze gel
- Meng met een staafmixer de ontdooide coulis met de suiker en de agar.
- Kook het mengsel en stort het in een passend bakje.
- Zet in de koeling voor 24 uur.
- Doe de opgesteven coulis in een (thermo) blender.
- Draai op vol vermogen tot een gladde gel.
Werkwijze mousse
- Sla het eiwit op met de suiker.
- Verwarm de Malibu en los de gewelde gelatine er in op. Laat de Malibu afkoelen.
- Spatel de eiwitten door de crème fraîche en vervolgens door de coconut crème. Spatel tenslotte de Malibu er doorheen.
- Laat de mousse opstijven.
Afwerking
- Schep met twee lepels canelletjes van de mousse en leg deze op een bord.
- Spuit dopjes passievruchtgel ernaast.
- Voeg vers (gemarineerd) fruit toe, bijvoorbeeld ananas.
- Breek de gebakken harde wener in stukken en plaats de “schotsen” in het dessert.
- Decoreer het dessert met een crumble met een smaakje gemaakt van restanten gebakken harde wenerdeeg.