Mini tarte tatins
1 persoon
Met vijg, vanille mousse en salty karamel crumble.Ingrediënten / Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 plak harde wenerdeeg, Koopmans professioneel
- 70 g vanille mousse mix van Alsa
- 6 jonagold appels, geschild
- 300 g toffeesaus, Alsa
- 12 vijgen
- 50 g Salty karamel crumble, icare4-food (1 tl per persoon)
- 4 takjes verse munt
Benodigdheden
- 12 Aluminium vormpjes 8 cm Ø en 3,5 cm hoog
- Standmixer
- Spuitzak
- Spuitmondje 13 mm Ø
Bereidingswijze
Werkwijze en bereiding
- Maak de vanille mousse zoals aangegeven op de verpakking en klop tot een stevige mousse. Doe over in de spuitzak en leg 2-3 uur in de koeling
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels door het midden. Vul de gaten van de klokhuizen met stukjes appel
- Schenk op de bodem van de vormpjes een laagje Alsa toppingsaus. Leg in ieder vormpje een halve appel
- Steek 12 cirkels van 8cm uit het harde wenerdeeg. Leg de cirkels op de appels
- Zet de vormpjes op een bakplaat en zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de tarte tatins in 15-20 minuten tot een goudbruin en krokant gekarameliseerd taartje
- Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Keer de tarte tatins om, verwijder de vorm en laat het vocht op een plateau lekken met de deegkant omhoog
Afwerking
- Halveer de vijg. Zet de mini tarte tatin op een mooi bordje. Bestrooi met de salty karamel crumble en wat verse blaadjes munt. Leg de gehalveerde vijg er naast.
- Spuit de vanille mousse in een schaaltje en serveer bij de mini tarte tatin.