Desire frambozentaartje
10 personen
Een gebakje met amandelspijs en banketbakkersroom.Ingrediënten / Benodigdheden
Harde Wenerbodem & Harde Wenerkapje
- 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
- 500 g amandelspijs, bijv. Dr. Oetker
- 250 g banketbakkersroom naar eigen recept
Frambozencremeaux
- 150 g boter
- 100 g frambozenpuree
- 80 g suiker
- 2 eieren
- 4 blaadjes gelatine Dr. Oetker (geweld)
Desire frambozentaartje
- 10 Harde Wenerbodem met amandelroom
- 10 Harde Wenerkapje Frambozencremeaux
- 30 g per dessert
- Verse frambozen 4 of 5 frambozen per dessert
Tip!
Kijk ook eens naar het harde wenertaartje met vers fruit!Bereidingswijze
Werkwijze Harde Wenerbodem
- Meng het amandelspijs met de banketbakkersroom. Steek ronde plakjes harde wener uit en leg er twee op elkaar in een siliconen bolmatje. Vul af met de amandelroom
- Bak de harde wenerbodem 12 minuten op 210°C
Werkwijze Harde Wenerkapje
- Steek een rond plakje harde wener uit, even groot als de bodem. Steek hieruit diverse maten gaatjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld verschillende maten spuitmondjes
- Leg het plakje op de bolle zijde van een bolmatje
- Bak het kapje af in 15 minuten op 160°C
Werkwijze Frambozencremeaux
- Breng de fruitpuree met de suiker aan de kook. Voeg dan de eieren toe. Deze binden tot 85°C
- Voeg de boter en gelatine toe en laat de crèmeux afkoelen
Afwerking
- De afgekoelde Harde Wenerbodems vullen met frambozencrèmeux. Op deze crèmeux verse frambozen leggen
- Kapje van harde wener erop plaatsen. Tot slot decoreren naar eigen keuze