Tropische mini-oliebollen sorbet
35 kleine oliebollen
Ingrediënten / Benodigdheden
- 500 g Koopmans Professioneel mix voor oliebollen
- 500 ml handwarm water
- 250 g gedroogde gezoete cranberries
- 98 g gemalen kokos 50 g poedersuiker
- 2 schijven ananas
- Rasp van een sinaasappel
Tip!
Kijk ook eens naar de moderne tiramisu!Bereidingswijze
- Bruineer de geraspte kokos in een koekenpan en laat dit afkoelen
- Rasp de sinaasappel en gebruik alleen het oranje van de schil
- Hak de schijven ananas in kleine stukjes en dep deze droog
- Doe de mix en 100 gram van de geraspte kokos in een beslagkom. Voeg het water en de geraspte sinaasappelschil toe
- Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag
- Voeg de gehakte stukjes ananas en 200 gram van de gedroogde cranberries toe en meng ze goed door het beslag
- Laat het beslag in een kom, afgedekt met plastic, 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur
- Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C)
- Bak de kleine oliebollen in de voorverwarmde olie
- Bestrooi met poedersuiker en garneer met de overige cranberries