Suikerwafels (Luikse wafels)
25 wafels
De enige echte!Ingrediënten / Benodigdheden
- 1000 g Koopmans Biologische Pannenkoekmix
- 50 g Biologische suiker
- 400 g Biologische boter
- 400 g Water
- 12,5 g Dr Oetker Backin
- * 28 g Dr Oetker Vanille suiker *
Tip!
Je kunt dit recept in bulk voorbereiden en daarna invriezen (max. 3 maanden). Zo heb je altijd deegbolletjes op voorraad voor nog niet de helft van de kosten.Bereidingswijze
- Meng de droge grondstoffen in een kom door elkaar.
- Giet het water bij de droge grondstoffen en voeg de boter toe.
- Meng het geheel in ca. 1 minuut totdat er geen mix meer zichtbaar is.
- Kneed het geheel tot een glad deeg.
- Bestuif de werkbank met bloem en leg het deeg daarop.
- Verdeel het deeg in stukjes van ca. 75 g.
- Vorm de stukjes deeg tot bolletjes.
- Leg 2 bolletjes in een ingevet en voor verwarmd wafelijzer.
- Bak de wafels gaar en goud bruin.
- Baktemperatuur : 180 ˚C Baktijd ca. : 4 minuten
- *Let op is niet van biologische oorsprong.
- Voor een Luikse Wafel voeg ca. 400 g Suiker Nibs P4 aan het deeg toe.