Poffertjes bakken op een elektrische poffertjesplaat
350-400 poffertjes
Poffertjes bakken op een elektrische poffertjesplaatIngrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden
Poffertjes:
- 1000 gram Poffertjesmix Compleet van Koopmans Professioneel
- 1,5 liter water
- Olie of bakspray (Dr. Oetker Professioneel)
Tip!
Tips van Ron:
Tip 1: Gebruik een doseerfles of bidon om het beslag snel en schoon te doseren in de doppen van de plaat.
Tip 2: Vaak wordt voor een zoeter poffertje extra poedersuiker of vanillesuiker toegevoegd. Pas wel op; de poffertjes kunnen sneller bruin worden of verbranden. Pas dan de baktemperatuur en baktijd aan.
Tip 3: Maak de poffertjesplaat na gebruik schoon met een vochtige doek. Gebruik bij een plaat met een anti-aanbaklaag nooit harde materialen of agressieve schoonmaakmiddelen!
Bereidingswijze
Bereiding:
- Verwarm de elektrische poffertjesplaat minimaal 30 minuten voor op 250°C
- Maak de mix aan met 1,5 liter water en mix met een garde (of mixer op laag toerental) tot een glad beslag
- Vet de poffertjesplaat voor gebruik ruim in met olie en laat de olie heet worden
- Vul de doppen van de poffertjesplaat tot maximaal 90% met de mix. Draai de poffertjes met een tweetandige vork (bijv. vleesvork) als de onderkant bruin is en de bovenkant nog deels vloeibaar. Stel zo nodig de temperatuur van jouw poffertjesplaat bij als het bakken te snel of te langzaam gaat