Recepten / Bakmixen / Oliebollen gevuld met Pistachecrème

Oliebollen gevuld met Pistachecrème

250 oliebollen

Een heerlijke twist op de klassieke oliebol met een verfijnde pistachecrèmevulling en knapperige pistachenootjes. Perfect om te serveren tijdens feestelijke gelegenheden!

Ingrediënten / Benodigdheden

Beslag

Vulling (per 10 oliebollen)

  • 200 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 80 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 30 g maïzena
  • 100 g pistachepasta
  • 50 g gehakte pistachenootjes
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Oliebollen bakken
  • Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
  • Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan.  Meng daarna het beslag nog circa 2 minuten.
  • Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot).
  • Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plaats rijzen. Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door.
  • Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is ongeveer na: 30-60 min.
  • Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben.
  • Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen.

Vulling maken

  • Verwarm de melk en slagroom op een laag vuur.
  • Klop in een aparte kom de eidooiers, suiker, en maïzena tot een romig mengsel.
  • Giet langzaam de warme melk erbij en blijf kloppen.
  • Doe het mengsel terug in de pan en laat het zachtjes indikken terwijl je voortdurend roert.
  • Voeg de pistachepasta toe en roer tot een gladde crème.
  • Haal van het vuur en laat de pistachecrème volledig afkoelen.
  • Spatel dan de gehakte pistachenootjes erdoorheen.  

Oliebollen vullen

  • Vul een spuitzak met een smalle spuitmond met de afgekoelde pistachecrème.
  • Prik een klein gaatje in elke oliebol en spuit de crème erin of snij de oliebol door tweeën en spuit zigzaggend de pistache crème er in.
  • Bestrooi daarna de oliebollen met poedersuiker en garneer ze met gehakte pistachenootjes voor een luxe uitstraling.  
Interessante producten

Oliebollenmix Compleet 5 kg

Product bekijken

Oliebollenmix Compleet 1 kg

Product bekijken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.