Oliebollen gevuld met Pistachecrème
250 oliebollen
Een heerlijke twist op de klassieke oliebol met een verfijnde pistachecrèmevulling en knapperige pistachenootjes. Perfect om te serveren tijdens feestelijke gelegenheden!Ingrediënten / Benodigdheden
Beslag
- 5 kg Koopmans Professioneel mix voor Oliebollen
- 5 L lauw water (max. 40°C)
- Frituurolie
Vulling (per 10 oliebollen)
- 200 ml volle melk
- 200 ml slagroom
- 80 g suiker
- 3 eidooiers
- 30 g maïzena
- 100 g pistachepasta
- 50 g gehakte pistachenootjes
- Poedersuiker
Bereidingswijze
- Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
- Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan. Meng daarna het beslag nog circa 2 minuten.
- Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot).
- Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plaats rijzen. Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door.
- Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is ongeveer na: 30-60 min.
- Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben.
- Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen.
Vulling maken
- Verwarm de melk en slagroom op een laag vuur.
- Klop in een aparte kom de eidooiers, suiker, en maïzena tot een romig mengsel.
- Giet langzaam de warme melk erbij en blijf kloppen.
- Doe het mengsel terug in de pan en laat het zachtjes indikken terwijl je voortdurend roert.
- Voeg de pistachepasta toe en roer tot een gladde crème.
- Haal van het vuur en laat de pistachecrème volledig afkoelen.
- Spatel dan de gehakte pistachenootjes erdoorheen.
Oliebollen vullen
- Vul een spuitzak met een smalle spuitmond met de afgekoelde pistachecrème.
- Prik een klein gaatje in elke oliebol en spuit de crème erin of snij de oliebol door tweeën en spuit zigzaggend de pistache crème er in.
- Bestrooi daarna de oliebollen met poedersuiker en garneer ze met gehakte pistachenootjes voor een luxe uitstraling.