Oliebollen gevuld met Kinder Bueno crème
Oliebollen gevuld met Kinder Bueno crème
Oliebollen met een romige vulling van hazelnootpasta, cacao en slagroom en een topping van verkruimelde Kinder Bueno stukjes.Ingrediënten / Benodigdheden
Beslag
- 5 kg Koopmans Professioneel mix voor Oliebollen
- 5 L lauw water (max. 40°C)
- Frituurolie
Vulling (per 10 oliebollen)
- 100 ml slagroom
- 200 g hazelnootpasta
- 10 g cacaopoeder (ongezoet)
- 5 Kinder Bueno repen, verkruimeld (voor garnering)
Bereidingswijze
Oliebollen bakken
- Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
- Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan. Meng daarna het beslag nog circa 2 minuten.
- Giet het beslag over in een ruime kom of bak (inhoud minimaal 4x zo groot).
- Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plaats rijzen. Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door.
- Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is ongeveer na: 30-60 min.
- Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben.
- Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen.
Vulling maken
- Klop de slagroom in porties stijf tot zachte pieken
- Voeg de hazelnootpasta en cacaopoeder toe aan de slagroom en meng voorzichtig door tot een glad, romig geheel. Door de slagroom in porties te mengen, blijft de structuur luchtig.
Oliebollen vullen
- Doe de vulling in een spuitzak met een klein spuitmondje.
- Prik een gaatje in elke oliebol en vul deze voorzichtig met de romige hazelnootvulling.
- Bestrooi de gevulde oliebollen met verkruimelde Kinder Bueno stukjes voor een feestelijk en herkenbaar uiterlijk.