Berliner bollen
250 berliner
Op basis van Koopmans oliebollenmix.Ingrediënten / Benodigdheden
Beslag
- 5 kg Koopmans Professioneel mix voor oliebollen
- 5 l lauw water (max. 40°C)
- Frituurolie
Vulling
- Gewelde krenten en rozijnen en/of gesnipperde appel. Maximale vulling is 500 g per kg droge mix
- Banketbakkersroom
Bereidingswijze
- Doe de Koopmans Professioneel mix voor oliebollen en wafels in het bekken van jouw mengmachine
- Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan
- Meng daarna nog ca. 2 minuten Giet het beslag over in een ruime kom of bak (met een inhoud minimaal 4x zo groot)
- Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen
- Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door
- Begin met het bakken als het beslag in volume verdubbeld is. Dit is na: 30-60 min. voor de ongevulde oliebollen, en 40-70 min. voor de gevulde oliebollen
- Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben
- Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen
- Snijd de oliebollen over de lengte open. Spuit met zigzaggende bewegingen banketbakkersroom op de inkepingen
- Serveer met poedersuiker