Appelbeignets van oliebollenmix
250 appelbeignets
De appelbeignet mag als zoete snack niet ontbreken tijdens de jaarwisselingIngrediënten / Benodigdheden
- 1 kg Koopmans Professioneel Oliebollenmix Compleet
- 2,5 liter melk
- 50 appels
- 300 gram suiker
- Kaneel
- Olie om te frituren
Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dikke plakken
- Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de plakken appel met het mengsel van kaneelsuiker
- Doe de Koopmans mix voor oliebollen in het bekken van je mengmachine
- Voeg al roerende de melk toe en meng ongeveer 2 minuten tot er een glad beslag is ontstaan
- Verwarm de frituur op 190ºC
- Haal met een vork de appelplakken door het beslag en laat deze met behulp van een tweede vork direct in de hete olie glijden
- Bak de appelbeignets op 190ºC aan beide kanten goudbruin. Pas op voor de opspattende olie als er vocht uit de vruchten vrij komt
- Laat de beignets uitlekken en tijdens het afkoelen goed uitdampen
- Bestrooi de appelbeignets vlak voor het opdienen met poedersuiker