De geschiedenis van Koopmans Professioneel
In 1846 koopt Uilke Klazes Koopmans, voormalig bakkersgezel, een rosmolen in Holwerd. Hij start met het malen en builen van boekweit, het ingrediënt dat de pannenkoeken van Koopmans Professioneel hun typisch Nederlandse smaak geeft. In 1867 verhuist Koopmans naar Leeuwarden waar het bedrijf uitgroeit tot een belangrijke leverancier van meelproducten aan de bakkerijmarkt, de foodservice markt en aan supermarkten. In 2000 worden Koopmans Professioneel en de Koopmans Consumentenproducten verkocht aan Dr. Oetker. Koopmans Meel richt zich vanaf dan als zelfstandige onderneming volledig op de bakkerijmarkt. De Nederlandse origine van de producten van Koopmans Professioneel blijft ook binnen Dr. Oetker behouden. De producten komen nog altijd uit Friesland. In de ruim 170 jaar sinds Uilke Klazes Koopmans zijn rosmolen kocht is er veel veranderd en gemoderniseerd. Het ambachtelijke karakter en de kwaliteit van de producten, dáár hebben we echter niets aan veranderd.
Contact